van der Meer coaching

Na de vakantie

Home  >>  Burnout  >>  Na de vakantie

Na de vakantie

On september 25, 2017, Posted by , In Burnout, With No Comments

De vakantie zit er alweer een tijdje op. Na een lekkere rustperiode lijkt het bijna vanzelfsprekend dat je met nieuwe energie weer aan het werk bent.

Toch zie je in deze periode juist veel mensen last hebben van burn-out verschijnselen. De gedachte dat twee weken vakantie voldoende zouden moeten zijn om stress en vermoeidheid kwijt te raken blijken een illusie. Behalve de post-vakantie-stress speelt natuurlijk mee dat burn-out niet zomaar ontstaat, en dus ook niet zomaar weer verdwijnt. Burn-out is een gevolg van een (veel te ) lange tijd roofbouw plegen op jezelf. En dat is in twee weken niet  even weer hersteld.

Ga verstandig om met deze verschijnselen: het is waar dat opstarten na de vakantie even een tijdje moeite kan kosten. Maar blijft de extreme vermoeidheid aanhouden, en voel je dat je niet terugkomt op je oude energie niveau, praat dan eens met je bedrijfsarts, coach of zorgverlener. Want hoe eerder je erbij bent, hoe sneller je er iets aan kunt gaan doen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *