van der Meer coaching

Stress op jonge leeftijd heeft zo zijn consequenties

Home  >>  Uncategorized  >>  Stress op jonge leeftijd heeft zo zijn consequenties

Stress op jonge leeftijd heeft zo zijn consequenties

On oktober 8, 2018, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Afgelopen week stond er een interessant artikel in het NRC over stress bij jongeren en de gevolgen daarvan voor hun latere leven.
Stress op jonge leeftijd verandert de architectuur van het brein. Daardoor is er later meer kans op depressies en zelfs op dementie. Nou is stress op zich niet erg – sterker nog, het is nodig om te kunnen functioneren en te presteren. Een beetje stress is dus zelfs gezond. En gelukkig is het ook steeds duidelijker wat we kunnen doen om de nadelige gevolgen van intensieve of chronische stress te voorkomen of om er beter van te herstellen.
Het belangrijkste is regelmatig bewegen, actief zijn, en voldoende slapen. Ook goede eetgewoontes dragen bij aan herstel. En wat iedereen vaak vergeet maar toch ├ęcht belangrijk is: goede gesprekken met vrienden, familie – die helpen de weerbaarheid te vergroten. We vergeten vaak hoe belangrijk het is steun te vinden bij mensen die we vertrouwen, waar we steun en warmte voelen. Dus ga voor jezelf na hoe je investeert in de mensen om je heen, mensen die ├ęcht belangrijk zijn voor je. En het mooie is: zo kun je er ook voor de ander zijn zodat we met ons allen de wereld een beetje beter maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *